ГоловнаСвіт

Наступник Тіллерсона пообіцяв покласти край м'якій політиці щодо РФ

Майк Помпео вважає, що Росію треба карати за агресію.

Наступник Тіллерсона пообіцяв покласти край м'якій політиці щодо РФ
Майк Помпео
Фото: thedailybeast.com

Колишній директор ЦРУ Майк Помпео, якого президент Дональд Трамп номінував на посаду держсекретаря, констатує закінчення періоду "м'якої політики" США у відповідь на російську агресію за кордоном.

Про це Помпео має намір заявити на слуханнях у сенаті з приводу свого призначення. Тези його промови опублікував The Washington Examiner.

"Росія продовжує діяти агресивно, спираючись на багаторічну м'яку політику у відповідь на цю агресію. Тепер цьому покладено край", - зазначив Помпео.

Він також має намір запевнити сенаторів, що США відновлюють свої "і без того сильні Збройні сили" й оновлюють ядерні сили.

"Дії цієї адміністрації дають зрозуміти, що стратегія національної безпеки президента Трампа справедливо визначила Росію як загрозу для нашої країни", - вважає Помпео.

"Наші дипломатичні зусилля на російському напрямку вимагають великого напруження, але, як і в попередніх протистояннях із Москвою, вони повинні тривати", - цитує видання Помпео.

Про відставку попереднього держсекретаря Рекса Тіллерсона Білий дім оголосив 13 березня 2018 року. На його місце Трамп обрав директора ЦРУ Майка Помпео, 12 квітня кандидатуру Помпео розглядатимуть на слуханнях у комітеті Сенату із закордонних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram