ГоловнаСвіт

ФБР не запобігло стрілянині у Флориді через розслідування "російської справи", - Трамп

"Вони витрачають занадто багато часу, намагаючись довести російську змову з кампанією Трампа - немає ніякої змови".

ФБР не запобігло стрілянині у Флориді через розслідування "російської справи", - Трамп
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) пропустило всі сигнали, щоб запобігти стрілянині в школі у Флориді, проте витратило "занадто багато часу" на розслідування втручання Росії у вибори президента США.

Про це у Twitter написав президент США Дональд Трамп.

"Дуже сумно, що ФБР пропустило всі численні сигнали, надіслані стрільцем із Флориди. Це неприйнятно. Вони витрачають занадто багато часу, намагаючись довести російську змову з кампанією Трампа - немає ніякої змови. Поверніться до своєї основної роботи, щоб ми могли вами пишатися!" - заявив Трамп.

Нагадаємо, 15 лютого 19-річний Ніколас Круз напав на школу в місті Паркленд. Круз - колишній учень цієї школи - увімкнув у будівлі пожежну сигналізацію, а коли діти вибігли з кабінетів, зчинив стрілянину з гвинтівки AR-15. При собі він мав патрони, димові шашки і протигаз. Загинули 17 осіб, включаючи дітей, викладачів і шкільного тренера з футболу. Ще 15 осіб отримали поранення.

Пізніше Круз визнав свою провину в убивстві 17 осіб. За словами адвоката обвинуваченого, за півтора року до трагедії до Круза приходили співробітники Управління у справах дітей та сім'ї. Вони отримали інформацію про те, що юнак намагався накласти на себе руки і говорив про бажання придбати вогнепальну зброю. Після розмови з Крузом працівники соцслужби прийшли до висновку, що він не становить небезпеки для суспільства.

Окрім того, у ФБР зізналися, що за місяць до стрілянини хтось подзвонив на гарячу лінію і повідомив про наявність у Круза зброї. Співробітники ФБР не змогли встановити джерело виклику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram