ГоловнаСвіт

Мінфін США пояснив засекречування частини "кремлівського звіту"

У Вашингтоні підтвердили подальше введення санкцій проти російських громадян і компаній.

Мінфін США пояснив засекречування частини "кремлівського звіту"
Минфин США
Фото: oilreview.kiev.ua

Частина укладеної США "кремлівської доповіді" виявилася засекреченою, щоб зазначені в ній люди і компанії не зробили спроби вивести активи зі США.

Про це йдеться в заяві помічника міністра фінансів США зі зв'язків з громадськістю Тоні Сеєга, передає Bloomberg.

Так в американському відомстві відреагували на критику на адресу авторів доповіді, яких звинувачували в "копіпасті" списку росіян з відкритих джерел.

Із заяви відомства випливає, що незасекречений список дійсно ґрунтується на відкритих даних, у тому числі урядових сайтах і документах, і цей документ був "повсюдно неправильно сприйнятий".

У доповіді сказано, що в засекреченій частині можуть виявитися люди, яких немає у відкритому списку. Відкрито були опубліковані лише списки російських можновладних чиновників і олігархів, наближених до президента РФ Володимира Путіна. У засекреченій частині опинилися напівдержавні компанії, які відіграють ключову роль для економіки Росії, а також члени сімей чиновників і олігархів, опис їх зв'язків з Путіним і можливі ознаки корумпованості.

"Кремлівська доповідь" була опублікована 30 січня. У ній опинилися імена 114 можновладних російських чиновників і 96 бізнесменів.

Голова Мінфіну США Стівен Мнучин заявив, що після публікації "кремлівської доповіді" підуть санкції. Про це ж йдеться в заяві помічника міністра фінансів США зі зв'язків з громадськістю Тоні Сеєга, яку цитує Bloomberg.

Нагадаємо, фігуранти "кремлівського списку" втратили $1,1 млрд за день.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram