ГоловнаСвіт

У РФ заблокували сайт, який повідомив про незадекларовану нерухомість голови ФСБ

Доступ обмежено на вимогу Генпрокуратури РФ.

У РФ заблокували сайт, який повідомив про незадекларовану нерухомість голови ФСБ
Александр Бортников
Фото: EPA/UPG

Сайт Russiangate заблокували через три години після публікації розслідування про незадекларовану нерухомість голови Федеральної служби безпеки Росії Олександра Бортнікова.

Про це написала у Twitter головна редакторка проекту Олександріна Єлагіна.

"Нас заблокували. Через текст про незадекларовану нерухомість Бортнікова. Ось так, через три години після публікації, без жодних офіційних санкцій", - пише Єлагіна.

Доступ до сайту зник у клієнтів відразу декількох великих російських провайдерів, зокрема МГТС і МТС. За інформацією Роскомнагляду, робота сайту обмежується на підставі закону, який дозволяє блокувати ресурси, що містять заклики до масових заворушень. Доступ обмежено на вимогу Генпрокуратури РФ.

Однак Єлагіна зазначила, що видання не отримувало жодних попереджень, і пообіцяла викласти текст на якусь незалежну платформу. Зараз він доступний на сайті Telegraph.

У публікації розповідають, що Бортніков і його заступник Сергій Смирнов не задекларували нерухомість у Сестрорецьку (один з найдорожчих районів Санкт-Петербурга). У розслідуванні стверджується, що Росреєстр навмисно приховав власників нерухомості в елітному селищі. У деклараціях Бортнікова не вказано 28 соток землі і розташованих на них об'єктів кадастровою вартістю понад 48 з половиною мільйона рублів. За даними Russiangate, із серпня 2011 року ними володів повний тезка голови ФСБ, а в липні минулого року інформація про власника зникла. Ринкова вартість такої ділянки може доходити до 300 мільйонів рублів, повідомляє видання. Сусідом голови ФСБ, як кажуть у розслідуванні, є його заступник, генерал Сергій Смирнов. У його декларації ця нерухомість також не згадується.

Нагадаємо, раніше в Росії месенджерам заборонили повідомляти про співпрацю зі спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram