ГоловнаСвіт

У Судані поліція використовувала сльозогінний газ і кийки проти протествальників проти зростання вартості життя

Хартум ввів жорсткі заходи економії за рекомендацією МВФ.

У Судані поліція використовувала сльозогінний газ і кийки проти протествальників проти зростання вартості життя
Фото: en.africatime.com

У центрі столиці Судану Хартума поліція застосували сльозогінний газ і кийки і заарештувала кількох протестувальників проти зростання вартості життя.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, кілька сотень протестувальників зібралися на вулиці поблизу президентського палацу, вигукуючи слогани проти зростання цін і закликаючи до зміни уряду.

Демонстрації і сутички протестувальників зі співробітниками правоохоронних органів почалися по всій країні цього місяця після того, як Хартум увів жорсткі заходи економії за рекомендацією Міжнародного валютного фонду (МВФ).

На цьому тлі офіційний курс суданського фунта впав до 18 фунтів за долар США, тоді як у 2017 році становив 6,7 фунта за долар. На чорному ринку курс сягнув рекордних 34 фунтів за долар. Спостерігається брак валют, зазначає Рейтер.

Крім того, були урізані субсидії на пшеницю, що призвело до збільшення вартості хліба удвічі.

Економіка Судану перебуває в критичному стані, відколи Південний Судан здобув незалежність у 2011 році, відібравши у країни три чверті видобутку нафти. У жовтні 2017 року США скасували санкції, що діяли стосовно Судану протягом 20 років, а МВФ рекомендував Хартуму почати радикальні реформи, у тому числі перейти до хиткого валютного курсу. Судан, однак, відкинув таку можливість.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram