ГоловнаСвіт

Мін'юст РФ зареєструє перші ЗМІ-інагентів протягом тижня

Першими у список російських інагентів увійдуть дев'ять американських ЗМІ.

Мін'юст РФ зареєструє перші ЗМІ-інагентів протягом тижня
Фото: nsn.fm

Цього тижня Мін'юст Росії зареєструє іноземними агентами дев'ять американських ЗМІ, в тому числі "Голос Америки" і "Радио Свобода".

Про це РИА Новости повідомило джерело в Раді Федерації.

"Цього тижня Мін'юст уже повинен зареєструвати перші ЗМІ як інагентів. Це будуть дев'ять американських ЗМІ, які раніше вже отримали від Мін'юсту попередження", - розповів співрозмовник агентства.

Мін'юст у середині листопада повідомив, що направив повідомлення 9 ЗМІ про можливість включення в список інагентів. Повідомлення були скеровані на адресу "Голоса Америки", "Кавказ.Реалии", "Крым.Реалии", "Сибирь.Реалии", регіонального проекту "IdeL.Реалии", телеканалу "Настоящее время", "Радио Свободная Европа/Радио Свобода (РСЕ/РС)", татаро-башкирської служби "Радио Свобода" (Azatliq Radiosi) і проекту "Фактограф".

Держдума 15 листопада прийняла відповідні поправки, а президент РФ Володимир Путін 25 листопада підписав закон про статус іноземного агента для зарубіжних ЗМІ, що працюють у Росії. Крім того, пізніше стало відомо, що американським журналістам хочуть заборонити відвідувати Держдуму РФ.

Поправки стали відповіддю на вимогу США до телеканалу RT (раніше Russia Toda) зареєструватися інагентом. Телеканал виконав цю вимогу 13 листопада. Згодом журналістів RT позбавили акредитації при Конгресі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram