ГоловнаСвіт

Під час ударів російських і сирійських ВПС поблизу Дамаска загинули 27 людей

Режим Асада та його союзники продовжують бомбардувати "зони деескалації".

Під час ударів російських і сирійських ВПС поблизу Дамаска загинули 27 людей
Архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 27 осіб загинули в результаті ударів сирійських і російських літаків по району Східна Гута поблизу сирійської столиці Дамаска, що його утримують повстанці.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на місцевих жителів і правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

Згідно з цією інформацією, не менш ніж 17 людей загинули під час повітряних ударів на ринок і житловий квартал у містечку Хаммурія. Ще чотири людини загинули в місті Арбін. Решта жертв - жителі міст Місраб і Харасті. Ще десятки людей постраждали, а всього за останні 24 години по Східній Гуті було завдано близько 30 повітряних ударів, відзначає Рейтер.

Наприкінці листопада повідомляли, що в Східній Гуті - одній із "зон деескалації" в Сирії - тривають бойові дії. Спецпосланець генерального секретаря ООН ООН по Сирії Стаффан де Містура минулого понеділка, 27 листопада, закликав Росію, Іран і Туреччину, які виступають як гаранти функціонування "зон деескалації", забезпечити там мир. 28 листопада в регіоні було оголошено "режим тиші". Східна Гута перебуває під контролем повстанців з 2013 року.

Як повідомляли наприкінці листопада, десятки цивільних загинули в результаті російського авіанальоту в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram