ГоловнаСвіт

Брати Вінклвосси, які звинувачували Цукерберга в крадіжці ідеї Facebook, стали біткойновими мільярдерами

2013 року вони купили близько 100 тисяч "монет".

Брати Вінклвосси, які звинувачували Цукерберга в крадіжці ідеї Facebook, стали біткойновими мільярдерами
Фото: EPA/UPG

Брати-близнюки Тайлер і Кемерон Вінклвосси, які звинувачували Марка Цукерберга в тому, що він украв у них ідею Facebook, виявилися першими у світі біткойновими мільярдерами, пише британська газета The Telegraph.

2013 року вони закупили біткойнів на суму 11 млн доларів. Тоді одна "монета" коштувала близько 120 доларів. За даними Telegraph, на той час вони були власниками "приблизно 1% всіх біткойнів у світі".

Статки Вінклвоссів оцінюються приблизно на 100 тис. біткойнів. Минулого тижня вартість криптовалюти пробила позначку 10 тисяч доларів, таким чином, загальна вартість "монет" братів перевищила мільярд доларів.

Іншим власником понад 1 млрд доларів у біткойнах вважається засновник криптовалюти, людина, котра ховається під псевдонімом Сатоші Накамото.

Брати Вінклвосси вчилися в Гарварді разом з Марком Цукербергом, 2002 року вони почали роботу над соціальною мережею ConnectU (також називалася HarvardConnection) разом з іншим студентом - Дів'єю Нарендрою. Свого часу з ними співпрацював Цукерберг, він задумав власну соцмережу thefacebook.com, яку запустив у лютому 2004 року.

Статок Цукерберга станом на початок грудня 2017 року перевищує 72 млрд доларів.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram