ГоловнаПолітика

Україна критично важлива для відновлення відносин між США і Росією, - посол США в РФ

"Тема України постійно в американських новинах, і саме в цій проблемі ключ до виходу Росії з-під санкцій".

Україна критично важлива для відновлення відносин між США і Росією, - посол США в РФ
Джон Хантсман
Фото: politico.com

Посол США в Росії Джон Хантсман вважає, що поліпшення російсько-американських відносин можливе після врегулювання ситуації в Україні.

Про це повідомляє "24 канал".

"Із ситуацією в Україні певні складності, особливо тому, що помітного прогресу тут ми не бачимо. Але саме Україна - можливо, єдина така важлива тема, яка могла б вдихнути нове життя у двосторонні відносини Москви і Вашингтона. Принаймні таке наше сприйняття у США", - заявив Хантсман.

За його словами, тема України постійно була в американських новинах "і саме в цій проблемі ключ до виходу Росії з-під санкцій, хоча б частково".

"Україна критично важлива для відновлення наших відносин з Москвою", - підкреслив посол США.

Коментуючи заяви спецпредставника США з питань України Курта Волкера про те, що з імовірністю 80% бойові дії в Україні продовжаться з такою самою інтенсивністю через рік, Хантсман заявив: "Я сподіваюся, що ні. Це погано позначиться на короткостроковій перспективі виправлення наших відносин".

При цьому він назвав Волкера досвідченим дипломатом, який добре розуміє регіон.

"Волкер координував і продовжує координувати свою роботу з держсекретарем, міністром оборони і радником з національної безпеки. І президент Дональд Трамп уважно стежить за його роботою. Я це знаю, бо сам був на багатьох зустрічах, де Волкер виступав. І багато людей уважно за його роботою стежать. Якщо прогресу буде досягнуто, це стане свідченням, що ми рухаємося в правильному напрямку", - сказав Хантсман.

Посол також зазначив, що позиція Волкера - це більше, ніж просто позиція Держдепартаменту, оскільки той представляє відразу кілька міністерств.

"І перш ніж бути озвученою на переговорах з помічником президента РФ Владиславом Сурковим, ця позиція ретельно узгоджується всередині уряду США", - додав Хантсман.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що Росія на 100% контролює те, що відбувається на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram