ГоловнаПолітика

Оприлюднено наказ про звільнення Соломатіної з НАЗК

Підставою вказано заяву чиновниці від 2 жовтня.

Агентство "Українські новини" оприлюднило наказ голови Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК) №494 від 10 жовтня про звільнення Ганни Соломатіної з посади керівника департаменту фінансового контролю і моніторингу способу життя.

Фото: ukranews.com

"Звільнити Соломатіну Анну Георгіївну, керівника департаменту контролю та моніторингу способу життя Національного агентства з запобігання корупції, з займаної посади 31 жовтня 2017 року за згодою сторін відповідно до ч. 2 ст. 86 закону "про державну службу" та п. 1 ст. 36 Кодексу законів про працю", - йдеться в документі.

Підставою для звільнення вказано заяву Соломатіної від 2 жовтня. Її зобов'язали до 31 жовтня передати справи і довірене майно заступнику департаменту фінконтролю Валерію Саєнко.

Нагадаємо, 14 листопада колишній керівник Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна заявила, що голова НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації президента. "Е-декларування використовується для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і для особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК. Результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву НАЗК", - сказала вона на брифінгу.

Після цього НАБУ повідомило, що завело справу за викриттям Соломатіної, а НАЗК звинуватило свою колишню співробітницю в поширенні недостовірної інформації.

Пізніше Генпрокуратура передала СБУ справу, яку порушило НАБУ за викриттям Соломатіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram