ГоловнаПолітика

Екс-голову наглядової ради "Житомирських ласощів" Бойка заарештували

Громадянин РФ і США не сплатив 4,8 млн гривень застави.

Суд постановив взяти під варту екс-голову наглядової ради "Житомирських ласощів", підприємця з американським і російським громадянством Ігоря Бойка, повідомляє Цензор.НЕТ.

Разом з тим прокуратура, заявляючи клопотання про таке рішення, посилалася на те, що Бойко так і не виплатив суму застави, яку йому призначили попереднім рішенням суду.

Адвокати Бойка посилалися на те, що все майно підзахисного заарештоване тим же рішенням суду за клопотанням прокурора, і йому нема звідки взяти такі гроші для внесення застави.

Під час засідання Бойко поводив себе зухвало щодо суду. Відмовлявся вставати, коли заходив і виходив суддя, а також коли зачитував рішення, вмикав на телефоні музику (пісню про Магадан), вмикав фрагменти відеопередач, ставив ноги на стіл.

Також екс-голова наглядової ради "Житомирських ласощів" заявив, що він не розуміє українську мову і те, що йому говорять. Суд надав йому перекладача. Водночас прокурор продемонстрував відео, на якому Бойко вільно говорить як російською, так і українською мовою.

З Бойком була присутня група підтримки, яка висловлювала образи на адресу прокурорів і суддів.

Адвокати Бойка повідомили, що подано апеляцію, як прокуратурою, так і захистом і апеляційний суд у його справі, на рішення суду першої інстанції призначено на 5 грудня.

Нагадаємо, 8 листопада Бойку повідомили про підозру у розтраті 400 млн гривень. Йому інкримінують скоєння кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Цього ж дня в Печерський районний суд Києва внесено клопотання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

23 грудня 2015 року Вищий адміністративний суд України остаточно вирішив спір між акціонерами ЗАТ "Житомирські ласощі" та ТДВ "ЖЛ" за Житомирську кондитерську фабрику.

ВАСУ підтвердив незаконність ліквідації ЗАТ "Житомирські ласощі" і відновив права власності 400 акціонерів Товариства та іноземного інвестора "Дельта Кепітал С.А", повідомили в прес-службі ЗАТ.

Раніше співвласник "Житомирських ласощів" Юрій Лещинський зазначив, що колишній представник Delta Capital SA в Україні Ігор Бойко - рейдер, який оформив злиття ЗАТ з власною фірмою-пустушкою і став власником 97% акцій знову в результаті злиття ВАТ "ЖЛ".

Пізніше керівництво ЗАТ "Житомирські ласощі" звинувачувало Бойка у публічних закликах до захоплення майна підприємства.

Іноземні інвестори понад п'ять років домагалися правди в судах. Так у листопаді 2016 року іноземний інвестор ЗАТ "Житомирські ласощі" заявляв про упередженість суду другої інстанції.

Наприкінці 2010 року Ігор Бойко викупив акції Андрія Портнова за 20 мільйонів доларів. Для цього Портнов допоміг йому оформити кредит у БТА Банку Мухтара Аблязова. Наприкінці грудня 2013 року, під час Майдану, Бойко з допомогою того ж Портнова перекредитував "Житомирські Ласощі" в "Укрексімбанку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram