ГоловнаПолітика

Порошенко прокоментував "війни" силовиків

Президентові "шум, крики і пір'я" нагадали "латиноамериканський карнавал".

Порошенко прокоментував "війни" силовиків

Президент Петро Порошенко визнав неприйнятними конфлікти між правоохоронними органами в Україні.

Про це він сказав, виступаючи у Генеральній прокуратурі з нагоди Дня працівника прокуратури.

"Говорячи про роботу всієї правоохоронної системи, не можу, на жаль, оминути мовчанням публічні міжвідомчі конфлікти. Вони вийшли за рамки розумної конкуренції... Суспільство воліє війни з корупцією та іншими видами злочинності, а не війни компроматів. Я як президент - разом з суспільством. Здорове суперництво, цивілізована конкуренція, чесне змагання вітає і президент, і суспільство. А от конфлікти, сварки, інтриги і ворожнеча є неприйнятними, оскільки йдуть на користь тільки спільному ворогу - злочинності і корупції", - сказав він.

Порошенко додав, що конкуренція потрібна, оскільки є двигуном прогресу, однак вона повинна бути здоровою.

"Шуму, криків і пір'я стільки, що часом дія нагадує якийсь латиноамериканський карнавал... Здавалося б, навіть смішно, якби не було так сумно. Гірко і правильно написано у зверненні групи "Першого грудня": не можна побудувати правову державу, якщо мужі в погонах забувають про своє призначення і стають безвідповідальними політиканами", - заявив він.

Нагадаємо, в системі правоохоронних та антикорупційних органів останнім часом виникла низка публічних міжвідомчих конфліктів. Національне антикорупційне бюро посварилося з Нацагентством із запобігання корупції, МВС почало публічний конфлікт з НАБУ, Генпрокуратура порушила справу проти директора НАБУ, а НАБУ - генпрокурора, СБУ затримала агента НАБУ під прикриттям. Крім того, виникли тертя і між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram