ГоловнаПолітика

ГПУ провела обшук в агента НАБУ "Катерини"

Катерина Сікорська консультувала затриманого детектива Сергія Боярського.

ГПУ провела обшук в агента НАБУ "Катерини"
Фото: Сергей Нужненко

ГПУ провела обшуки в офісі та місцях проживання негласних штатних агентів НАБУ, залучених до спецоперації з розслідування дій керівництва Державної міграційної служби.

Про це повідомляє Insider з посиланням на джерела.

Зокрема обшукали будинок у Києві, розташований окремо від будівлі НАБУ, в іншому районі. Цей будинок нібито є офісом для негласних агентів.

Крім того, обшуки провели в будинках усіх негласних співробітників НАБУ, задіяних в операції. Зокрема обшукали будинок агента Катерини Сікорської, яку називають "агентом Катериною" і яка виступала консультантом детектива Сергія Боярського, затриманого під час спроби дати хабар чиновникові з ДМС Діні Пімаховій. "Агент Катерина" здобула популярність після справи нардепа Бориса Рознеблата. Вона вела переговори з депутатом про хабарі в розмірі 200 тисяч доларів.

29 листопада було затримано детектива НАБУ за провокування хабара заступникові голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

Після цього НАБУ заявило про зрив спецоперації й оприлюднило відео переговорів агента з Пімаховою, зняте прихованою камерою. Однак розмови, під час якої пропонують хабар, на відео немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram