ГоловнаСвіт

У Саудівській Аравії підозрюваним у хабарництві запропонували заплатити викуп в обмін на свободу

Деякі затримані вже почали перераховувати кошти з особистих рахунків на рахунки, контрольовані державою.

У Саудівській Аравії підозрюваним у хабарництві запропонували заплатити викуп в обмін на свободу
Фото: wfhsmiddleeast.wikispaces.com

Затримані під час масштабної операції із боротьби з корупцією у Саудівській Аравії почали виплачувати викуп в обмін на звільнення.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Деякі бізнесмени і чиновники, затримані у справі про корупцію в Саудівській Аравії і утримувані в готелі Ritz-Carlton в Ер-Ріяді, підписали угоду про фінансове врегулювання з владою, згідно з якою передадуть частину своїх активів, щоб уникнути судового розгляду.

Як розповіли джерела Bloomberg, деякі затримані вже почали перераховувати кошти з особистих рахунків на рахунки, контрольовані державою.

Факт виплати через місяць після арешту свідчить про те, що Саудівська Аравія хоче швидко врегулювати корупційне розслідування, пише Bloomberg. Масштабну антикорупційну операцію підтримувала певна частина населення, проте вона спричинила політичну невизначеність в королівстві, поки наслідний принц Мухаммед бін Салман намагався залучити міжнародні інвестиції.

"Компромісне рішення - це стандартний спосіб просування вперед у більшості країн, який передбачає, що втрачені активи будуть повернуті, а бізнес-лідери продовжать будувати і розширювати економіку", - сказав агентству інвестиційний директор лондонського офісу компанії Capricorn Fund Managers Емад Мостак (Emad Mostaque).

Високопоставлений чиновник розповів агентству, що саудівська влада зможе заробити на викупах до $100 млрд. За словами джерела, підозрюваним пропонують угоди, щоб уникнути судового розгляду. Якщо вони погоджуються, починаються переговори зі спеціальним комітетом. Виплати складають суми, які, на думку влади, незаконно зберігалися у затриманих, і не становлять усі їхні статки.

Нагадаємо, раніше в листопаді у Саудівській Аравії було затримано понад 200 осіб у справі про корупцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram