ГоловнаСвіт

У Парижі заарештували 35 гаданих членів "російської мафії"

Арешти також пройшли на півдні Італії.

У Парижі заарештували 35 гаданих членів "російської мафії"
Архив
Фото: news.sky.com

У французькій столиці Парижі затримали 35 осіб, яких підозрюють у створенні злочинної спільноти під назвою "Злодії в законі".

Як повідомляє французький телеканал BFM, більшість затриманих мають громадянство Грузії.

Членів угруповання затримали після дворічного розслідування, яке проводив департамент паризької поліції з питань боротьби з організованою злочинністю при співпраці з посольством Грузії у Франції, Європолом та Інтерполом. Затриманих підозрюють у причетності до пограбувань, вимаганнях і незаконній торгівлі.

Як уточнює BFMTV, усі затримані належать до так званої "російської мафії", як зазвичай називають усі злочинні спільноти вихідців із СРСР. Цього разу, як зазначає видання, значна частина підозрюваних, серед яких 8 жінок, - вихідці з Грузії. Їх звинувачують у пограбуваннях, вимаганнях і торгівлі людьми. 

Під час обшуків поліцейські вилучили €70 тис. готівкою, кілька пістолетів і автомобілів. Для відмивання грошей злочинці використовували схему із залученням будівельної компанії.

Арешти також пройшли на півдні Італії в Калабрії. Як відзначили джерела телеканалу у французькій поліції, всі підозрювані дуже мобільні й можуть переховуватися не тільки у Франції, а й в Італії, Іспанії або Португалії, де члени угруповання купили нерухомість.

Угруповання "Злодії в законі" з'явилося в Росії ще минулого століття. До нього входили представники різних національностей із країн колишнього Радянського Союзу. На початку 1990-х вони облаштувалися в Європі, переважно у Франції. Їхня найбільша активність припала на 2009-2010 роки.

Нагадаємо, в серпні в Італії застрелили двох мафіозі і двох фермерів-свідків. Бойовики клану-суперника влаштували засідку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram