ГоловнаСвіт

Себастьян Курц на посту канцлера Австрії - це добра новина для України, - посол

Він знає проблематику України. 

Себастьян Курц на посту канцлера Австрії - це добра новина для України, - посол
Фото: EPA/UPG

Однозначна перемога на виборах в Австрії 31-річного міністра закордонних справ Себастьяна Курца є доброю новиною для України.

Про це в коментарі LB.ua повідомив посол України в Австрії Олександр Щерба.

«Прихід Курца на пост канцлера - це добра новина для України. Він знає нашу проблематику, неодноразово відвідував Україну, зокрема лінію розмежування», - сказав дипломат.

При цьому зараз виникає головне питання - з ким Курц робитиме коаліцію. «Схоже, що партія Курца втомилася від великої коаліції із Соціал-демократами і бачить майбутнього партнера в правих популістах з Партії Свободи. Якщо це так, то питання полягатиме в тому, як будуть розподілені міністерства. У будь-якому разі, можна виходити з того, що коаліційні перемовини триватимуть довго», - вважає Щерба.

«Особисто я радикальних змін у зовнішній політиці Австрії не очікую. Але для остаточних висновків потрібно подивитися на формування уряду і його перші кроки», - наголосив посол України.

Як повідомлялося, на виборах до парламенту Австрії в неділю 15 жовтня лідирує консервативна Австрійська народна партія (АНП) на чолі з нинішнім міністром закордонних справ країни Себастьяном Курцом – вони набирають 30,2% голосів. На другому місці розташовуються євроскептики з правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС), яка наприкінці 2016 року стала партнером "Єдиної Росії". За попередніми даними, їм вдалося заручитися підтримкою 26,8% тих, хто голосував.

Вибори в нижню палату австрійського парламенту - Національної ради - були призначені на 15 жовтня достроково, оскільки в травні поточного року розпалася урядова коаліція у складі СДПА й АНП.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram