ГоловнаСвіт

У Молдові виступили за анулювання Угоди про асоціацію з ЄС

Соціалісти підтримують Євразійську інтеграцію країни.

У Молдові виступили за анулювання Угоди про асоціацію з ЄС
Фото: ТСН

Опозиційна пропрезидентська Партія соціалістів Республіки Молдова (ПСРМ) буде наполягати на анулюванні Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться в оприлюдненій заяві політичного виконкому партії, повідомляє Укрінформ.

"Політвиконком ПСРМ заявляє, що партія залишається прихильною позиції про необхідність якнайшвидшого анулювання Договору про асоціацію з ЄС, і ми будемо наполягати й домагатися цього. Це наша політична задача і зобов'язання перед виборцями. Ми вважаємо, що на сьогоднішній день Євразійська інтеграція є єдино вигідним рішенням для соціально-економічного розвитку Молдови", - йдеться в заяві.

Соціалісти аргументують свою позицію тим, що "після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом соціально-економічна ситуація в країні погіршилася".

У своїй заяві Партія соціалістів також закликає співгромадян бути готовими до повномасштабних протестних акцій, в тому числі, до скликання Великих Національних Зборів.

Раніше президент Молдови Ігор Додон заявив про акції протесту, які готуються і які пройдуть у Кишиневі 24 вересня.

Як повідомлялося в січні, Додон заявив про готовність анулювати СА Молдова-ЄС. Молдавський лідер виступив з ініціативою про підписання рамкового Меморандуму про співпрацю Молдови в рамках Євразійського союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram