ГоловнаПолітика

Федеріка Могеріні: Українці можуть розраховувати на співпрацю і підтримку ЄС на довгі роки

Сьогодні набула чинності Угода про асоціацію України з Євросоюзом.

Федеріка Могеріні: Українці можуть розраховувати на співпрацю і підтримку ЄС на довгі роки
Фото: EPA/UPG

Можновладні особи Європейського Союзу привітали українців з набуттям чинності Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляють "Українські новини".

"Сьогодні ми нарешті домоглися того, над чим працювали останні роки: більш тісний зв'язок між Європейським Союзом і Україною. Це означає більш тісні зв'язки між нашими громадянами, великі ринки і більше можливостей для бізнесу і підприємців, розширення обміну досвідом та інформацією. Це показує, що ми поділяємо ті самі цілі і що український народ може розраховувати на підтримку і співпрацю з Європейським Союзом на довгі роки", - сказала верховний представник із закордонних справ і політики безпеки ЄС Федеріка Могеріні.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і собі зазначив, що ЄС таким чином виконав обіцянку перед Україною.

"Я дякую всім, хто зробив це можливим: хто стояв на Майдані і хто важко працює над реформуванням країни на краще. Це святковий день для нашого Європейського континенту", - заявив він.

Єврокомісар з політики сусідства та розширення бізнесу Йоханнес Хан підкреслив, що перші конкретні результати реалізації угоди вже видно: український експорт у ЄС збільшився.

"ЄС підтвердив свою позицію як першого торгового партнера України. Недавні реформи в Україні були безпрецедентними, тоді як значна частина роботи, зокрема в боротьбі з корупцією, повинна бути продовжена. Європейський Союз продовжить підтримку реформ в Україні - і експертизою, і фінансовою підтримкою", - заявив єврокомісар.

Нагадаємо, 30 травня Нідерланди останніми з країн ЄС ратифікували УА між Україною і ЄС. 1 вересня Угода про асоціацію набула чинності в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram