ГоловнаСвіт

Парламент Венесуели відмовився розпускатися

18 серпня Конституційна асамблея офіційно позбавила його повноважень.

Парламент Венесуели відмовився розпускатися
Парламент Вененсуэлы
Фото: el-nacional.com

Парламент Венесуели 19 серпня провів засідання за участю зарубіжних дипломатів, незважаючи на те, що 18 серпня Конституційна асамблея офіційно позбавила його всіх законодавчих повноважень.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними агентства AFP, запрошенням скористалися представники дипкорпусу Євросоюзу, США, Аргентини, Чилі, Канади, Мексики, Перу та інших країн.

Депутати назвали декрет конституційної асамблеї таким, що "не має юридичної сили", а спікер парламенту Фредді Гевара заявив, що Національна асамблея продовжить функціонувати.

"Це шахрайське рішення для нас дорівнює нулю, сама Конституційна асамблея - ні що інше, як нуль", - заявив Гевара.

Нагадаємо, 18 серпня Конституційна асамблея прийняла декрет про позбавлення повноважень чинного парламенту Венесуели - Національної асамблеї. До цього Конституційна асамблея проголосила себе вищим органом влади.

545 представників Конституційної асамблеї було обрано в кінці липня в результаті голосування, що супроводжувалося повідомленнями про численні порушення. Асамблея практично повністю складається з прихильників президента-соціаліста Ніколаса Мадуро, якого опозиція звинувачує в спробі встановити диктатуру в Венесуелі.

Конституційну асамблею не визнали США і Європейський союз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram