ГоловнаСвіт

Меркель і Шульц обурилися втручанням Ердогана в німецькі вибори

"Що, власне кажучи, дозволяє собі ця людина?" 

Меркель і Шульц обурилися втручанням Ердогана в німецькі вибори
Фото: EPA/UPG

Федеральний канцлер Ангела Меркель різко засудила спробу турецького президента Реджепа Ердогана вплинути на хід передвиборної кампанії в Німеччині.

"Ми не дозволимо нікому, серед інших і президенту Ердогану, втручатися у вільний вибір наших громадян, зокрема, німецьких громадян турецького походження. І ми забороняємо будь-яке втручання у формування громадської думки", - заявила Меркель. Про це в суботу повідомила "Німецька хвиля".

Кандидат у канцлери від Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мартін Шульц також піддав різкій критиці спробу Ердогана вплинути на голоси німецьких виборців. "Що, власне кажучи, дозволяє собі ця людина? У завдання турецького президента не входить давати вказівки, що стосуються перебігу виборів у німецький бундестаг", - заявив Шульц. За словами Шульца, Ердоган "утратив будь-яке почуття міри, тому ми ще більше підтримуватимемо тих, хто бореться за вільну і демократичну Туреччину".

Нагадаємо, що 18 серпня Ердоган закликав німецьких виборців турецького походження не голосувати за кандидатів від партій ХДС, СДПН і "Союз-90/зелені" на виборах у бундестаг 24 вересня. "Усі ці партії - "вороги Туреччини", - заявив Ердоган. За його словами, турки в Німеччині мають голосувати за партії, які не виявляють ворожості стосовно Туреччини, незалежно від того, які місця ті займають у політичному житті ФРН.

Турки - найбільша діаспора в Німеччині, вона налічує близько 5,4 млн осіб, що перевищує 3% від загальної чисельності населення.

Парламентські вибори в Німеччині заплановані на 24 вересня.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram