ГоловнаСвіт

Євросоюз посилює контроль на зовнішніх кордонах

Тепер перевірятимуть і громадян ЄС.

Євросоюз посилює контроль на зовнішніх кордонах

Євросоюз сьогодні посилює контроль на зовнішніх кордонах Шенгенської зони. Тепер перевірок зазнаватимуть і громадяни ЄС. Зокрема, їхні документи звірятимуть із базами даних служб безпеки.

Про це повідомляє DW.

Як заявила агентству AFP представниця Єврокомісії, мета перевірок полягатиме в тому, щоб переконатися, що "особа, яка перетинає кордон, не становить загрози громадському порядку і безпеці".

Усередині Шенгенської зони прикордонний контроль зазвичай не діє. На зовнішніх кордонах раніше розширеній перевірки підлягали тільки люди, які не є громадянами ЄС: їхні документи порівнювали з європейською або національною поліцейською базою.

Тепер ці правила діятимуть щодо власників європейських паспортів. А перевірки будуть здійснюватися як при в'їзді, так і при виїзді з території ЄС.

Заходи щодо посилення контролю були запропоновані після терактів у Парижі в листопаді 2015 року та покликані, зокрема, відстежувати потенційних джихадистів з європейськими паспортами, які відправляються до Сирії та Іраку або повертаються звідти. Згідно з даними спецслужб, близько 5000 європейців приєдналися до бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram