ГоловнаСвіт

Третє поспіль засідання Радбезу ООН щодо Сирії закінчилося безрезультатно

Росія звинуватила США у "агресії" в Сирії.

Третє поспіль засідання Радбезу ООН щодо Сирії закінчилося безрезультатно
Заседание Совета безопасности ООН
Фото: UN Photo/Kim Haughton

Третє поспіль екстрене засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Сирії завершилося безрезультатно. Про це ввечері в п'ятницю, 7 квітня, повідомляє DW з посиланням на інформагентство dpa.

Учасники засідання обмінялися різкими критичними заявами, проекти резолюцій не розглядалися.

Під час засідання сторони обговорили удари флоту США по авіабазі в Сирії.

Росія закликала США "негайно припинити агресію, приєднатися до зусиль щодо політичного врегулювання в Сирії і почати узгоджену боротьбу з терористичною загрозою", - цитує заступника постійного представника РФ при ООН Володимира Сафронкова інформагентство "Інтерфакс".

Як повідомлялося, постпред США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що атака на авіабазу в Сирії - "повністю виправданий крок. Вашингтон пригрозив новими ударами по військових об'єктах Башара Асада в Сирії, якщо буде така необхідність.

У середу США, Британія і Франція внесли до ради Безпеки ООН проект резолюції із засудженням застосування хімзброї в сирійській провінції Ідліб, в результаті якого загинуло понад 100 мирних жителів, ще близько 500, в основному діти, постраждали.

Того ж дня постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі заявила, що Вашингтон готовий застосувати відповідні заходи, не чекаючи рішення Радбезу ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram