ГоловнаСвіт

Трамп відкликав законопроект про реформу охорони здоров'я

Скасування Obamacare було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа.

Трамп відкликав законопроект про реформу охорони здоров'я

За законопроект про реформу системи медичного забезпечення, який розробила адміністрація президента США Дональда Трампа та який передбачає скасування Obamacare, в п'ятницю знову не було проголосовано в Палаті представників. У підсумку законопроект було знято з голосування.

Голосування саме 24 березня напередодні вимагав президент США, повідомляє DW.

"Спікер (Пол Райан. - Ред.) говорив з президентом о третій годині після обіду і президент попросив спікера відкликати законопроект", - сказав агентству AFP помічник Райана.

Перед голосуванням було зрозуміло, що законопроект не набирає необхідних 215 голосів.

Скасування Obamacare було однією з головних передвиборних обіцянок Трампа. Він особисто намагався переконати противників законопроекту в рядах Республіканської партії.

Законопроект, який підготувала адміністрація Трампа, так званий American Health Care Act (AHCA), повинен був замінити Obamacare, програму, яку сім років тому запропонував президент Барак Обама. Критики пропозиції Трампа відзначають, що новий законопроект позбавить медстрахування 24 млн американців. Тоді ж консервативна частина республіканців також незадоволена AHCA, оскільки вважає його "полегшеною версією" Obamacare.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram