ГоловнаСвіт

Родичі жертв теракту 9/11 подають у суд на Саудівську Аравію

Саудівську Аравію звинувачують в тому, що вона безпосередньо фінансувала "Аль-Каїду".

Родичі жертв теракту 9/11 подають у суд на Саудівську Аравію
Архив

У федеральний суд США надійшов позов до Саудівської Аравії від імені родичів 850 загиблих і 1500 поранених у результаті терактів 11 вересня 2001 року.

Про це повідомляє "ВВС-Україна".

"Цей позов свідчить про те, що родини не будуть здаватися, вони хочуть довести причетність Саудівської Аравії до тих подій", - заявив виданню USA Today адвокат Джим Крейндлер, юридична фірма якого працює із сім'ями загиблих і постраждалих уже близько 16 років.

Крейндлер звинувачує Саудівську Аравію в тому, що вона безпосередньо фінансувала "Аль-Каїду", а також забезпечувала їй оформлення документів і допомогу в перевезенні людей і вантажів по всьому світу.

У позові вказано декілька саудівських благодійних організацій, яких заявники вважають причетними до створення і фінансування тренувальних таборів для бойовиків "Аль-Каїди". Позивачі стверджують, що ці організації співпрацювали з лідером "Аль-Каїди" Осамою бен Ладеном і допомагали створенню нових осередків у Пакистані і в Афганістані.

Окрім того, в позові згадано імена саудівських чиновників, які, на думку заявників, протягом півтора року перед терактами співпрацювали з викрадачами літаків, що розбилися 11 вересня 2001 року.

У позові вимагають відшкодувати збитки, однак ні юристи, ні позивачі не розголошують заявлену суму.

Юристи, які представляють інтереси Саудівської Аравії в цій справі, поки що не коментували новину про позов.

Нагадаємо, що в лютому організатор терактів 11 вересня звинуватив Обаму в убивстві мусульман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram