ГоловнаСвіт

МЗС засудило поїздку сербських депутатів в окупований Крим

МЗС України викликало посла Сербії для надання роз'яснень.

МЗС засудило поїздку сербських депутатів в окупований Крим
Фото: http://zakonplus.com.ua

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв у тимчасово окуповану Росією Автономну Республіку Крим.

"Всупереч численним попередженням з боку української сторони, сербські політики демонстративно порушили законодавство України та міжнародне право і відкрито закликали до визнання Криму територією РФ, знехтувавши тим самим офіційною позицією Республіки Сербія, яка твердо стоїть на захисті суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в заяві МЗС України.

"Розглядаємо дії цих політиків як прояв свідомої зневаги до ключових принципів міжнародного права, перш за все - суверенітету і територіальної цілісності незалежних держав, і схвалення ними злочинної політики Росії, спрямованої на системні і масштабні порушення прав людини на окупованому півострові", - зазначили у відомстві.

"Підкреслюємо, що порушники будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним українським законодавством. Також очікуємо відповідної оцінки їхніх дій з боку сербської влади", - підсумували в МЗС.

МЗС України викликало сьогодні посла Сербії для надання роз'яснень. Також МЗС закликало всіх іноземних громадян чітко дотримуватися законодавства України.

Раніше стало відомо, що Крим відвідала делегація Сербської Народної Партії на чолі з її лідером Ненадом Поповичем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram