ГоловнаСвіт

У Держдумі хочуть перевірити діяльність "Радіо Свобода" і "Голос Америки"

Російські депутати відреагували на плани США розслідувати діяльність Russia Today.

У Держдумі хочуть перевірити діяльність "Радіо Свобода" і "Голос Америки"
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін запропонував Держдумі перевірити на відповідність російському законодавству діяльність "Радіо Свободи" і "Голосу Америки".

Про це повідомляє "Интерфакс"

"Пропоную прийняти протокольне доручення комітету з інформаційної політики і перевірити діяльність таких компаній, як "Радіо Свобода" і "Голос Америки", які мають російську службу, на відповідність законодавству Російської Федерації", - сказав Затулін сьогодні на засіданні Держдуми.

За його словами, такий крок є відповіддю на внесений сенатором США Джин Шахін законопроект про модернізацію реєстрації іноземних агентів і примусу до неї. "Сенатор прямо пояснює внесення законопроекту загрозою, яка існує з боку телеканалу Russia Tоdаy, спокусити американський народ російською пропагандою", - наголосив Затулін.

15 березня сенатор від Демократичної партії Джин Шахін внесла законопроект, що надає Мін'юсту США додаткові повноваження для розслідування потенційних порушень американського законодавства телеканалом RT America, який фінансується російською владою. У своєму законопроекті Шахін наполягає на виконанні закону про реєстрацію іноземних агентів. Вона вважає, що RT America і інші організації повинні представляти документи про джерела фінансування та зарубіжні зв'язки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram