ГоловнаСвіт

У НАТО зацікавилися КВН через пропаганду

У документі зв'язки ведучого КВН Олександра Маслякова з Кремлем названі "взаємовигідними".

У НАТО зацікавилися КВН через пропаганду
Фото: amik.ru

Міжнародна військова експертна організація, акредитована НАТО, дослідила зміст декількох програм російського Першого каналу, зокрема КВН і "Вечірній Ургант".

Дослідження, яке отримало назву Stratcom Laughs, проводив науково-інноваційний центр стратегічних комунікацій Stratcom на замовлення Міністерства оборони Латвії, передає Громадське.

Частина дослідження присвячена КВН, а саме третій розділ - використання гумору для протидії пропаганді під час подій 2014 року в Україні.

Автори дійшли до висновку, що гумор використовується в російських програмах для "зняття стресу", але водночас зовнішній світ там часто показаний як "ворожий", а багато жартів спрямовані "проти лідерів західних країн".

Автори дослідження відзначили, що КВН організований за принципом піраміди: жарти спочатку впливають на глядачів у залі, потім - на широку телевізійну аудиторію і нарешті, на максимально широку аудиторію в соцмережах.

У документі також вивчаються зв'язки ведучого КВН Олександра Маслякова з Кремлем. Співпраця називається взаємовигідною, оскільки КВН отримує фінансування з джерел, пов'язаних з першими особами держави, а керівництво Росії отримує через програму можливість впливати на стратегічно важливу аудиторію.

Напередодні повідомлялося, що в Конгресі США мають намір розслідувати діяльність Russia Today.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram