ГоловнаСвіт

У МЗС РФ заявили, що можуть скасувати визнання паспортів "Л-ДНР"

Постпред РФ при ОБСЄ стверджує, що це станеться після виконання Мінських домовленостей.

У МЗС РФ заявили, що можуть скасувати визнання паспортів "Л-ДНР"

Москва може переглянути своє рішення про офіційне визнання документів, виданих громадянам України терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Про це заявив постпред Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

За його словами, це може статися після того, як Україна виконає Мінські домовленості.

"Рішення про визнання документів, виданих громадянам України в окремих районах Донецької і Луганської областей, може бути змінено після повного виконання Києвом Мінських домовленостей - скасування каральної операції і відведення озброєнь, проведення конституційної реформи з закріпленням особливого статусу Донбасу, визнання місцевих виборів так само, як і виконання п. 8 "Комплексу заходів", що стосується повного відновлення соціально-економічних зв'язків", - сказав Лукашевич.

Він також заявив про "серйозні негативні наслідки", до яких, за його словами, може призвести рішення РНБО про призупинення транспортного сполучення з окупованим Донбасом. Лукашевич також стверджує, що Київ "посилює мовну політику" і утискає нацменшини.

Нагадаємо, "ДНР" і "ЛНР" почали видавати власні "паспорти" з 2015 року. На січень 2017 року з 4 млн осіб, що проживають на окупованій території Донецької області, паспорти "ДНР" отримали близько 40 тисяч.

На початку лютого російське агентство РБК повідомило, що власники "паспортів" можуть спокійно купити квиток на поїзд чи літак і забронювати номер у готелі на території РФ. Про те, що за паспортами "ДНР" і "ЛНР" можна перетнути кордон з Росією і літати внутрішніми рейсами, повідомили мешканці окупованої території Донбасу, а також джерела в Держдумі та дипломатичних колах.

18 лютого РФ офіційно визнала паспорти "ДНР" і "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram