ГоловнаСуспільствоВійна

Україна не буде закривати КПВВ на лінії розмежування

Порошенко пообіцяв боротися за жителів окупованих територій, за "їхній розум, їхні душі".

Україна не буде закривати КПВВ на лінії розмежування
Фото: UNHCR Ukraine

Україна не буде закривати контрольні пункти в'їзду-виїзду в рамках рішення про припинення вантажних перевезень через лінію розмежування з окупованими районами Донецької і Луганської областей

Про це сказав в інтерв'ю телеканалам "Інтер", ICTV та "Україна" президент Петро Порошенко.

"Ми ні в якому разі не закриваємо КПВВ, пункти перетину лінії розмежування. Навпаки, будемо робити все, щоб збільшити кількість, тому що кожна людина, яка переїжджає з окупованої території на підконтрольну українській владі, це додаткове щеплення проти російської пропаганди. Ми будемо робити все, щоб спростити перетин лінії розмежування через КПВВ", - заявив президент.

Він наголосив, що Україна буде боротися за жителів окупованих територій, за "їхній розум, їхні душі".

Зараз на лінії розмежування діють п'ять пунктів пропуску: Майорське, Мар'їнка, Новотроїцьке, Гнутове та Станиця Луганська (пішохідний). 14 березня ними скористалися 37 тисяч осіб. 

Нагадаємо, що 15 березня на засіданні Ради національної безпеки і оборони України було прийнято рішення тимчасово, до реалізації пунктів 1-2 Комплексу заходів щодо виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, а також до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств на території окремих районів Донецької та Луганської областей, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram