ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві почали судити пасинка Фірташа

ДТП з двома загиблими відбулося 10 років тому.

У Києві почали судити пасинка Фірташа
Фото: dozor.kharkov.ua

Шевченківський райсуд Києва в середу почав розгляд по суті справи Сергія Калиновського - пасинка Дмитра Фірташа.

Як повідомляє УНН, засідання тривало лише 20 хвилин, після чого суддя відклав розгляд справи на 10:00 28 березня у зв'язку з нез'явленням свідків.

Під час засідання брат обвинуваченого Олександр Калиновський відмовився давати свідчення, посилаючись на 63-тю статтю Конституції, яка дозволяє не свідчити проти себе чи членів своєї сім'ї.

Біля будівлі суду кілька десятків людей мітингували з вимогою покарати Калиновського.

Нагадаємо, 30 травня 2007 року в центрі Києва, керуючи спортивним BMW М6, Сергій Калиновський зіткнувся з припаркованими "Жигулями". В результаті аварії загинув прапорщик внутрішніх військ Володимир Куликовський, а також пасажирка іномарки, подруга Калиновського Анастасія Броннікова.

11 червня того ж року Калиновського затримано при спробі вилетіти до Ізраїлю, але незабаром його відпустили під підписку про невиїзд. Після цього Калиновський перебував на лікуванні в київській клініці "Біофармтех", з якої зник у вересні 2007 року.

29 вересня 2015 року Калиновського знову затримали патрульні поліцейські Києва, які зупинили його за порушення правил руху. При цьому він завдав легких тілесних ушкоджень правоохоронцям.

Рік тому Генпрокуратура направила в суд звинувачувальний акт стосовно Сергія Калиновського. Йому інкриміновано дві статті Кримінального кодексу - ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) КК України. Покарання за першою статтею - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, за другою - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Калиновський зараз перебуває в Лук'янівському СІЗО.

Калиновський - син колишньої дружини олігарха Дмитра Фірташа. Вона зіграла ключову роль в "підйомі" Фірташа. Шлюб Дмитра Фірташа і Марини Калиновської тривав три роки - з 2002 по 2005 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram