ГоловнаСвіт

На будівництво США стіни з Мексикою не вистачає понад $20 млрд, - Reuters

За попередніми оцінками, на зведення стіни знадобиться $21,6 млрд.

На будівництво США стіни з Мексикою не вистачає понад $20 млрд, - Reuters
Оградительная стена на границе США и Мескики
Фото: www.alternet.org

Міністерство внутрішньої безпеки США готове виділити лише $20 млн із необхідних на будівництво стіни на кордоні з Мексикою $21,6 млрд.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно з планами Білого дому, фінансування будівництва стіни повинно було початися при використанні "існуючих фондів і ресурсів" Міністерства внутрішньої безпеки, проте в документі відомства, з яким ознайомилося агентство, йдеться, що грошей вистачить тільки на кілька проектів із підготовки до роботи.

Це означає, що Білому дому потрібно переконати в необхідності будівництва огорожі Конгрес, відзначає агентство.

За попередніми оцінками, на зведення стіни знадобиться $21,6 млрд - по $9,3 млн на кожну милю огорож і $17,8 млн - на кожну милю стіни.

Представники міністерства не відповіли на запит Рейтер про коментарі.

Спікер палати представників Пол Раян раніше заявляв, що внесе фінансування будівництва в план бюджету на наступний рік. Він оцінив будівництво в $12-15 млрд. При цьому багато республіканців у Конгресі заявляли, що проголосують проти фінансування стіни, якщо ці витрати не будуть компенсовані скороченнями платежів в інших галузях.

Напередодні повідомляли, що в участі в будівництві стіни зацікавлені більш ніж 265 компаній.

Наприкінці січня президент США Дональд Трамп підписав указ про будівництво стіни на кордоні з Мексикою. На початку лютого він написав у своєму "Твіттері", що доб'ється зниження вартості проекту в кілька разів. За його словами, "як і в випадку з військовими літаками F-35 або програмою Air Force One", ціна "дуже сильно знизиться".

У січні Трамп заявляв, що змусить Мексику платити за зведення огорожі. Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відповів на це відмовою і скасував запланований візит у Вашингтон. Пізніше Білий дім запропонував оплатити будівництво, підвищивши мито на імпорт з Мексики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram