ГоловнаСвіт

"Талібан" скоїв низку нападів на силовиків у Кабулі

За оцінками США, афганські силовики зараз контролюють менше 60% країни.

"Талібан" скоїв низку нападів на силовиків у Кабулі
Афганские силовики у здания, подвергшегося нападению талибов (Архив)
Фото: EPA/UPG

Щонайменше троє людей загинули, десятки постраждали в результаті нападів бойовиків ісламістського руху "Талібан" в афганській столиці Кабулі.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на співробітників місцевих медслужб.

Згідно із заявою самих талібів, нападів зазнали об'єкти афганської поліції, армії та розвідки щонайменше у двох районах міста.

Так, за даними МВС Афганістану, потужний вибух прогримів біля поліцейської дільниці на заході міста. Після цього між нападниками і правоохоронцями почалася перестрілка. Зазначають, що перестрілка тривала декілька годин, бойовикам вдалося забарикадуватися в будівлі.

Крім того, таліби атакували будівлю Афганського національно директорату розвідки на сході столиці, однак цей напад швидко відбили.

Офіційний представник "Талібану" заявив, що результатом нападу стали "безліч жертв", однак не уточнив їхнього числа.

За оцінками США, афганські силовики зараз контролюють менш ніж 60% країни. При цьому "Талібан" контролює близько 10% території Афганістану, а за решту території ведуть боротьбу уряд і повстанські сили.

Ісламістський рух "Талібан" оформився в Афганістані 1994 року. З 1996 по 2001 рік правив країною, у 2003 році ООН визнала рух терористичною організацією. Таліби надали притулок Осамі бен Ладену після теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку. Число активних бойовиків організації оцінюють у 27 тис. осіб.

Нагадаємо, що напередодні в Афганістані поліцейський застрелив 11 колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram