ГоловнаСвіт

Монголія отримає від МВФ та інших кредиторів $5,5 млрд

Країні загрожував дефолт у березні.

Монголія отримає від МВФ та інших кредиторів $5,5 млрд
Монгольская биржа
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд оголосив, що домовився з владою Монголії про відкриття 3-річної кредитної програми Extended Fund Facility (EFF, механізм розширеного кредитування) на 440 млн доларів, або 314,5 млн спеціальних прав запозичення.

Крім того, Азійський банк розвитку, Всесвітній банк, Південна Корея обіцяють надати Улан-Батору близько 3 млрд доларів. People's Bank of China також готовий розширити на три роки можливості запозичення Монголією нових коштів в обсязі 2,19 млрд доларів, пише BBC.

Загалом пакет фінансової стабілізації, обіцяний Монголією, становитиме близько 5,5 млрд доларів.

Натомість країна взяла на себе зобов'язання провести низку заходів для скорочення бюджетного дефіциту, однак витрат на соціальні потреби, за словами влади, це не стосуватиметься.

Економіка Монголії швидко зростала протягом 2011-2013 років завдяки припливу іноземних інвесторів, які вкладали величезні кошти в розробку мінеральних ресурсів. Однак 2016 року в країні вибухнула економічна криза у зв'язку зі зростанням дефіциту бюджету і падінням експортних доходів.

Монголії загрожував дефолт у зв'язку з її нездатністю виплатити в березні 580 млн доларів для погашення суверенного боргу.

Торік зростання ВВП у Монголії становило 1%, що стало найнижчим показником за сім років. Введення заходів фінансової та бюджетної дисципліни, передбачених нинішньою угодою, за словами експертів, може призвести до рецесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram