ГоловнаСвіт

У Росії створили п'ять нових дивізій як "відповідь НАТО"

У Москві вирішили розвивати неядерні сили як "основний фактор стримування".

У Росії створили п'ять нових дивізій як "відповідь НАТО"
Архив
Фото: scmp.com

У Росії завершилося формування чотирьох мотострілецьких і однієї танкової дивізій.

Про це заявив голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов на зустрічі з військовими аташе іноземних країн, передає "Интерфакс".

"Для підтримки бойових можливостей сухопутних військ завершено формування чотирьох мотострілецьких і однієї танкової дивізій. Це - пряма відповідь на виклики і загрози, пов'язані з курсом НАТО з нарощування своєї присутності на східному фланзі блоку", - заявив Шаманов.

За його словами, розвиток в РФ неядерних сил як основного фактора стримування забезпечить до 2021 року їхнє домінування над ядерними.

"У перспективі передбачається поступове перенесення фактора стримування з ядерної в неядерну площину. Передусім цього буде досягнуто за рахунок високоточних засобів ураження. Підвищення бойових можливостей стратегічних неядерних сил у 2021 (році - ред.) збільшиться в чотири рази, що дасть можливість вирішувати завдання неядерного стримування в повному обсязі", - сказав Шаманов.

Він також зазначив, що важлива роль у забезпеченні безпеки держави відводиться силам загального призначення. За його словами, на них лягає основний обсяг завдань з локалізації та запобігання збройним конфліктам, боротьбі з міжнародним тероризмом".

Як повідомляли раніше, в НАТО вирішили посилити присутність у Чорному морі. Підкреслюють, що це відповідь на нові виклики, а не провокація щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram