ГоловнаСвіт

Адміністрація Трампа шукає шляхи поглиблення відносин з ЄС, - Майк Пенс

"США і ЄС повинні бути сильними та єдиними в своїх силах перед загрозою європейській безпеці та стабільності".

Адміністрація Трампа шукає шляхи поглиблення відносин з ЄС, - Майк Пенс
Майк Пенс

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що адміністрація президента США Дональда Трампа шукає шляхи "поглиблення відносин" з ЄС.

Про це він сказав перед зустріччю з головами Європейської Ради, Європейської комісії та НАТО, повідомляє агентство Рейтер

"Дуже вдячний, що маю можливість зустрітися з вами і вивчити способи, якими ми можемо поглибити наші відносини з Європейським Союзом", - зауважив Пенс під час зустрічі з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні.

За його словами, США і Євросоюз продовжуватимуть міцне партнерство для захисту спільних цінностей і протидії загрозам.

"Сьогодні я маю честь від імені президента Трампа висловити міцні запевнення в тому, що Сполучені Штати будуть продовжувати співпрацю і партнерство з Європейським Союзом", - заявив віце-президент США.

За його словами, сторони мають спільні цінності та цілі: просувати мир і процвітання, свободу, демократію і верховенство права.

Пенс також наголосив, що США і ЄС повинні бути сильними та єдиними в своїх силах перед загрозою європейській безпеці та стабільності.

"Президент Трамп чекає на спільну роботу з вами і Європейським Союзом заради поглиблення політичного та економічного партнерства", - зазначив віце-президент США, звертаючись до голови Євроради Дональда Туска.

Раніше Майк Пенс під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що США продовжать підтримувати європейських партнерів по НАТО, проте європейські країни повинні робити справедливий внесок. Також Пенс заявив, що Росія повинна виконувати Мінські домовленості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram