ГоловнаСвіт

Китай стягнув війська до кордону з КНДР

У Пекіні занепокоєні вбивством брата Кім Чен Ина.

Китай стягнув війська до кордону з КНДР
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Через смерть старшого зведеного брата лідера Північної Кореї Кім Чон Нама Пекін вирішив стягнути війська до кордонів з КНДР.

Про це повідомляє The Daily Star з посиланням на гонконгівську газету Oriental Daily News.

Зазначають, що КНР розгорнула на кордоні тисячу військових. Місцеві жителі підтвердили прибуття військ, хоча Пекін свої маневри вирішив поки що не коментувати.

Як відомо, Китай вважався покровителем КНДР, однак провокаційні дії Пхеньяна змінили ситуацію.

Як повідомляли, Кім Чон Нама вбили отрутою в аеропорту в Малайзії, він помер дорогою в найближчу лікарню. За даними південнокорейської розвідки, влада КНДР п'ять років полювала на нього.

У результаті розслідування заарештували двох жінок і одного чоловіка. Як повідомляє Asia One, жінки, швидше за все, є членами елітного північнокорейського жіночого шпигунського загону. За словами колишнього співробітника спецслужб КНДР, який перейшов у Південну Корею, для виконання цього завдання було залучено підрозділ під назвою "Загін Моран". Він входить до складу розвідувального управління Генерального штабу армії КНДР. Після навчання, яке полягає у вивченні іноземних мов і бойових тренувань, членів підрозділу поділяють на команди від трьох до п'яти осіб і засилають в інші країни для виконання спеціальних місій.

За даними ЗМІ, Кім Чон Нам зник із КНДР після страти свого дядька Чан Сон Тхека. Він переховувався в Малайзії. У 2014 році його помітили в одному з ресторанів у столиці країни Куала-Лумпурі.

Його колишня дружина сьогодні проживає в Пекіні із сином, а друга дружина із двома дітьми перебуває в Макао. Китайська влада надала всім їм охорону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram