ГоловнаСвіт

Трамп висловив підтримку НАТО, але закликав союзників збільшити внески

Президент звинуватив союзників США по Альянсу в несправедливості.

Трамп висловив підтримку НАТО, але закликав союзників збільшити внески

Президент США Дональд Трамп заявляє, що Вашингтон "міцно" підтримує НАТО, але члени військового альянсу повинні виділяти більше грошей на питання безпеки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

6 лютого під час виступу перед військовим персоналом у центрі командування у Флориді Трамп зазначив, що Вашингтон буде робити "історичні інвестиції у збройні сили і покаже всьому світу, що США разом з тими, хто виступає за свободу".

"Це також означає спонукати наших союзників, щоб вони платили свою справедливу частку. Вони дуже несправедливі щодо нас. Ми рішуче підтримуємо НАТО. Ми тільки просимо, щоб всі члени НАТО робили свої повні і відповідні фінансові внески в НАТО, чого багато хто з них не робить", - зазначив Трамп.

Попередні висловлювання Дональда Трампа щодо "застарілості" НАТО викликали занепокоєння у союзників Альянсу і похвалу Кремля.

5 лютого в Білому домі повідомили про розмову Дональда Трампа з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом щодо конфлікту в Україні. Трамп погодився взяти участь у зустрічі НАТО цього року.

Раніше в лютому міністр оборони Британії заявив, що НАТО і Захід повинні докладати більше зусиль для протистояння спотвореній реальності, поширюваній Росією за допомогою дезінформації в радянському стилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram