ГоловнаСвіт

Парламент Великобританії схвалив закон про Brexit у другому читанні

Остаточно документ повинен бути прийнятий законодавцями до 7 березня.

Парламент Великобританії схвалив закон про Brexit у другому читанні

Нижня палата британського парламенту схвалила в другому читанні законопроект про вихід Великобританії з Євросоюзу, повідомляє DW.

У середу, 1 лютого, 498 депутатів Палати громад схвалили законопроект у другому читанні. Проти висловилися 114 парламентаріїв.

Подальші дебати і обговорення документа в третьому читанні намічено на наступному тижні. Тоді ж належить і вирішальне голосування в нижній палаті британського парламенту. Потім законопроект надійде на обговорення в Палату лордів.

Правляча консервативна партія прем'єр-міністра Терези Мей сподівається, що закон про вихід Великобританії з ЄС буде ухвалено парламентом до 7 березня з тим, щоб голова уряду могла до кінця березня подати в Брюсселі заявку про вихід її країни з Євросоюзу. Лише після цього можуть початися офіційні переговори про Brexit.

Інтенсивне обговорення законопроекту про вихід Сполученого королівства з Євросоюзу в парламенті почалося після того, як Верховний суд країни заборонив уряду розпочинати процес Brexit без узгодження з парламентом. Водночас вердикт суду не ставить під сумнів підсумки минулого у Великобританії референдуму, більшість учасників якого висловилися за вихід Британії зі складу ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram