ГоловнаСвіт

ПА НАТО засудила обстріл бойовиками Авдіївки

Асамблея закликала Росію повністю виконати "мінські домовленості".

ПА НАТО засудила обстріл бойовиками Авдіївки
Фото: EPA/UPG

Парламентська асамблея Організації Північноатлантичного договору (НАТО) засуджує ообстріли бойовиками Авдіївки Донецької області та закликає Росію до повного виконання домовленостей, досягнутих у Мінську в лютому 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні Парламентської асамблеї НАТО.

"Потужний артобстріл в районі Авдіївки є грубим порушенням існуючих угод про припинення вогню, він спричинив значні втрати, в тому числі серед місцевого населення, і знищення ключової цивільної інфраструктури. Я рішуче засуджую це обурливе насильство і закликаю до негайної деескалації конфлікту", - цитуються в повідомленні слова президента Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі.

Також асамблея підтверджує свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, закликає Росію припинити незаконну анексію Криму і підтримку бойовиків на Донбасі.

Крім того, асамблея закликає Росію повністю виконати "мінські домовленості".

Згідно з повідомленням, на наступному тижні очікується візит Аллі в штаб-квартиру НАТО, де буде обговорюватися загострення конфлікту на Донбасі і реакція НАТО на нього.

Раніше до негайного припинення вогню на Донбасі закликав генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Він також наголосив, що НАТО продовжить надавати політичну і практичну підтримку Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram