ГоловнаСвіт

У Starbucks пообіцяли найняти 10 тис. біженців через скандальний указ Трампа

Відома кав'ярня готова надати своїм співробітникам медстрахування замість Obamacare.

У Starbucks пообіцяли найняти 10 тис. біженців через скандальний указ Трампа
Фото: EPA/UPG

Відома мережа кав'ярень Starbucks Corp планує протягом п'яти років найняти близько 10 тис. біженців для роботи в 75 країнах.

Таке рішення з'явилося після підписання президентом США Дональдом Трампом указу про тимчасову заборону на в'їзд громадянам деяких країн. Про це заявив головний виконавчий директор Starbucks Говард Шульц, передає агентство Рейтер.

"У листі, направленому співробітникам Starbucks, Шульц пообіцяв зробити все можливе, щоб підтримати постраждалих працівників", - йдеться в повідомленні.

За словами Шульца, компанія почне наймати біженців у США, причому спочатку вона сфокусується на прийомі на роботу людей, які працювали з американською армією перекладачами й обслугою.

Крім того, він закликав клієнтів не приносити зброю в кафе і не починати розмов, які стосуються міжрасових відносин.

Шульц також підкреслив, що в разі скасування закону про доступну медичну допомогу, відому як Obamacare, і в разі втрати працівниками медичного страхування їм нададуть можливість отримати його через Starbucks.

Раніше повідомляли, що в США ініційоване Трампом і розпочате після слухань у Сенаті скасування реформи охорони здоров'я і захисту пацієнтів Obamacare залишить без медичної страховки 18 млн жителів країни.

Після введення в США президентського указу, який обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням, людям почали відмовляти в реєстрації на авіарейси і затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі та Судан.

Напередодні суд Нью-Йорка частково призупинив дію "антимігрантського" указу Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram