ГоловнаСвіт

Адміністрація президента Південної Кореї пояснила закупівлю майже 400 упаковок "Віагри"

Опозиція розпочала збір підписів за імпічмент Пак Кин Хе.

Адміністрація президента Південної Кореї пояснила закупівлю майже 400 упаковок "Віагри"
Пак Кын Хе
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента Південної Кореї Пак Кин Хе підтвердила закупівлю 364 упаковок лікарського препарату "Віагра" і ще одного подібного препарату.

Про це повідомляє ВВС.

В адміністрації президента повідомили, що "Віагру", яку використовують для лікування еректильної дисфункції, закупили в грудні 2015 року для співробітників адміністрації. У заяві уточнюється, що препарат використовують також для лікування симптомів високогірної хвороби при відвідуванні високогірних регіонів і країн.

Оголошення прозвучало в розпал корупційного скандалу, пов'язаного з близькою подругою чинного президента країни Чхве Сун Сіль, яку звинувачують у використанні впливу на Пак Кин Хе для отримання особистої вигоди і в шахрайстві.

За версією слідства, вона змусила 53 компанії перерахувати загалом 77,4 млрд вон (більш ніж $65 млн) в два некомерційні фонди, які вона контролювала.

Крім того, подейкували, що президент Пак Кин Хе могла брати участь в якихось релігійних ритуалах з Чхве Сун Сіль, яка є донькою лідера однієї з релігійних сект країни.

Президент зізналася, що в перші роки на посаді радилася зі своєю подругою Чхве Сун Сіль при підготовці до виступів, і вибачилася перед громадянами країни.

Проте ця історія стала причиною хвилі масових протестів з вимогою відставки президента. Демонстранти заявляють, що у Пак Кин Хе "немає навіть базових якостей для управління країною".

20 листопада прокуратура Південної Кореї заявила про корупцію в діях президента країни. Однак Пак Кин Хе володіє імунітетом, тому офіційного обвинувачення не буде.

21 листопада опозиція розпочала збір підписів за імпічмент Пак Кин Хе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram