ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Центробанк Росії прийшли з обшуками

Раніше Банк Росії звернувся в правоохоронні органи через ситуацію в банку МАБ, у якого відкликали ліцензію.

У Центробанк Росії прийшли з обшуками
Центробанк РФ
Фото: reosh.ru

Правоохоронні органи проводять слідчі заходи в підрозділі Банку Росії у зв'язку з кримінальною справою, яку було порушено за зверненням регулятора через ситуацію в Міжнародному акціонерному банку (МАБ).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на повідомлення банку.

"Сьогоднішні заходи правоохоронців у Банку Росії пов'язані з необхідністю отримати документи для ведення слідства", - заявили в ЦБ.

При цьому джерело агентства в банківський колах повідомило, що слідчі дії проходять у головному управлінні ЦБ у Центральному федеральному окрузі, в будівлі на вулиці Балчуг у Москві.

Раніше Банк Росії звернувся в правоохоронні органи через ситуацію в банку МАБ, у якого відкликали ліцензію.

Ліцензію в московського Міжнародного акціонерного банку, який обіймав 207-ме місце в банківській системі Росії, відкликали в лютому 2016 року.

12 вересня повідомляли, що в офісі головного управління Центробанку за адресою вул. Балчуг, 2 співробітники Слідчого комітету Росії (СКР) і ОМОН проводили виїмку документів. Слідчі дій були пов'язані із ситуацією в Міжнародному акціонерному банку (МАБ), писали «Ведомости».

Відкликання ліцензії в МАБ обернулося черговою втратою для бюджету, оскільки з'ясувалося, що з банку зникло більш ніж 6 млрд рублів ФДУП "Алмазювелірекспорт". За версією слідства, в період з 2007-го по 2011 рік топ-менеджер ФДУП "Алмазювелірекспорт" Віктор Афонін з братом Борисом викрав кошти з депозиту, розміщені ФДУП у цьому банку за рахунок видачі кредитів компаніям-одноденкам, повідомляв СКР на початку серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram