ГоловнаСвіт

У США виробників гомеопатії зобов'язали попереджати про ненауковість їхніх препаратів

Американським споживачам нагадають, що гомеопатичні препарати розроблені на основі теорії XVIII століття.

У США виробників гомеопатії зобов'язали попереджати про ненауковість їхніх препаратів
Фото: guardianlv.com

Федеральна торгова комісія (ФТК) США зобов'язала виробників гомеопатичних препаратів вказувати на ненауковість гомеопатії на упаковці. Споживачів також потрібно буде попереджати, що гомеопатичні препарати розроблені на основі теорії XVIII століття, що не отримала визнання більшості сучасних медичних експертів.

Про це повідомляють на сайті ФТК.

Згідно з розпорядженням комісії, виробникам потрібно буде маркувати всі гомеопатичні препарати, які не пройшли медичні випробування, аналогічні перевірці звичайних ліків. Попередження про ненауковість і недоведеність теорії гомеопатії повинні розміщувати на упаковці безпосередньо біля показів для застосування гомеопатичного препарату.

Теорія гомеопатії була сформульована в 1796 році саксонським лікарем Самуелем Ганеманом. Її прихильники пропонують лікувати пацієнтів розведеними в десятки або сотні тисяч разів препаратами, здатними викликати у здорової людини симптоми недуги, яку лікують. 2005 року в медичному журналі Lancet було опубліковано дослідження 220 клінічних випробувань гомеопатичних і лікарських препаратів, яке вказує, що ефект гомеопатії, радше за все, аналогічний ефекту плацебо.

Нагадаємо, 2010 року британські лікарі протестували проти гомеопатії. Вони вимагали від Національної служби охорони здоров'я Великобританії (NHS) припинити фінансування гомеопатії і заборонити продавати ці препарати в аптеках як ліки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram