ГоловнаСвіт

У Росії громадянам третіх країн заборонили в'їзд із Білорусі

На російсько-білоруському кордоні немає прикордонного контролю.

У Росії громадянам третіх країн заборонили в'їзд із Білорусі
Фото: kp.by

Громадяни третіх країн не мають права в'їжджати на територію Росії, перетинаючи її кордон із сусідньою Білоруссю, повідомляє Радіо Свобода.

Як заявила на брифінгу прес-секретар Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова, раніше іноземці вільно перетинали українсько-російський кордон, не проходячи паспортного контролю, але "зараз ситуація у світі кардинально змінилася" і різко зросли ризики, пов'язані з терористичними і міграційними питаннями.

Вона нагадала, що на цьому кордоні російські "компетентні органи" регулярно затримували осіб, які не мали підстав для в'їзду в Росію і "становили загрозу її безпеці".

За словами Захарової, іноземці, згідно з російським законам, мають право в'їжджати в Росію тільки через міжнародні пункти пропуску, а на російсько-білоруському кордоні жодного такого пункту немає.

Причина в тому, що Росія і Білорусь офіційно ще з 2000 року становлять єдину так звану "союзну державу" і на кордоні між ними відсутній прикордонний контроль.

Захарова заявила, що зараз російські відомства ведуть активну роботу для пошуку виходу із ситуації, що склалася, і взаємодіють у цьому питанні з білоруською стороною.

Нагадаємо, згідно із заявою посла Білорусі в Україні Ігоря Сокола, з початку бойових дій на сході України його країна прийняла 160 тис. біженців з Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram