ГоловнаСвіт

Юнкер озвучив основні питання ЄС до Трампа

Європейські лідери запросили Трампа взяти участь у саміті ЄС-США для визначення курсу двосторонніх відносин на наступні чотири роки.

Юнкер озвучив основні питання ЄС до Трампа
Жан-Клод Юнкер
Фото: EPA/UPG

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер озвучив питання, які в першу чергу цікавлять Європу після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Він заявив про це на прес-конференції в Берліні, повідомляє агентство Рейтер.

"Ми хотіли б знати, як підуть справи щодо світової торговельної політики. Ми хотіли б знати, які наміри в нього щодо Альянсу (НАТО). Ми повинні знати, яку політику в галузі клімату він має намір продовжити. Це повинно з'ясуватися протягом наступних кількох місяців", - сказав Юнкер.

Міністри закордонних справ країн ЄС мають намір зустрітися 13 листопада, щоб обговорити політику ЄС щодо США за президентства Трампа.

Вітаючи Трампа з перемогою на виборах, президент Європейської Ради Дональд Туск і голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відзначили співпрацю Брюсселя та Вашингтона заради безпеки східних і південних регіонів Європи. Вони також запросили Трампа взяти участь у саміті ЄС-США для визначення курсу двосторонніх відносин на наступні чотири роки.

Напередодні Трамп здобув перемогу на президентських виборах, обійшовши кандидата від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram