ГоловнаСвіт

Politico повідомило про бажання Республіканської партії замінити Трампа на виборах

Юристи дійшли висновку, що сам Трамп повинен буде співпрацювати з партією, якщо вона спробує його змістити.

Politico повідомило про бажання Республіканської партії замінити Трампа на виборах
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У Національному комітеті Республіканської партії (НКР) США розмірковують над тим, як змінити свою стратегію в той час, як юристи партії розглядають законні варіанти того, як можна замінити Дональда Трампа на іншого кандидата в президенти.

Про це повідомляє Politico з посиланням на членів Республіканської партії, знайомих із роботою НКР.

7 жовтня голова Національного комітету республіканців Рейнс Прібус заявив, що публічне невдоволення Трампом у партії знищить його шанси на перемогу. Він повідомив, що комітет упродовж 48 годин переосмислить стратегію Республіканської партії.

Тим часом юристи республіканців шукають способи змінити кандидата в президенти від партії за місяць до початку виборів, незважаючи на те, що бюлетені вже роздруковані, а в деяких країнах почалися дострокові вибори. "У НКР є армія юристів, які вивчають правило 9 і питання щодо голосування", - сказав виданню стратег Республіканської партії. Правило 9 внутрішнього коду республіканців визначає порядок заміщення кандидатів на виборні посади.

Джерело Politico заявило, що юристи дійшли висновку, що сам Трамп повинен буде співпрацювати з партією, якщо вона спробує його змістити. "За фактом, його можна замінити, тільки якщо сам піде або помре. Він заявив, що не планує ні те, ні інше", - пояснив співрозмовник видання.

Проте партійне керівництво закликає регіональних чиновників і представників партії залишатися спокійними. Один із голів національного комітету республіканців Метт Піннелл обдзвонював представників партії по всій країні і закликав їх дотримуватися наміченого курсу.

Як повідомляли раніше, декілька відомих республіканців виступили проти Трампа через сексизм.

Скандал стався після того, як The Washington Times опублікувала запис розмови 2005 року, в якому Трамп зневажливо відгукнувся про жінок. Трамп також розповів про невдалу спробу спокусити заміжню жінку. Пізніше кандидат у президенти вибачився.

Раніше повідомляли, що впродовж 18 років Трамп не платив податки зі свого бізнесу. Він отримав таке право в 1995 році через отримані збитки майже на $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram