ГоловнаСвіт

Кілька знаних республіканців виступили проти Трампа через сексизм

"Висловлювання Трампа роблять неможливим його підтримку навіть частково та із застереженнями".

Кілька знаних республіканців виступили проти Трампа через сексизм
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Близько десяти членів Республіканської партії заявили, що не будуть голосувати на виборах президента США за Дональда Трампа, після чергового секс-скандалу.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Серед інших, висловилася проти кандидатури Трампа і колишній держсекретар при Джорджові Буші-молодшому Кондоліза Райс.

"Досить! Дональд Трамп не повинен стати президентом!", - заявила вона.

Республіканський кандидат на президентських виборах - 2008, сенатор від Арізони Джон Маккейн висловив думку, що висловлювання Трампа "роблять неможливим його підтримку навіть частково та із застереженнями".

Сенатор від Нью-Гемпширу Келлі Ейот заявила, що не голосуватиме ні за Трампа, ні за Хілларі Клінтон, а впише від руки у бюлетень прізвище Майкла Пенса, який балотується в парі з Трампом у віце-президенти. Крім того, спікер палати представників Пол Раян відкликав запрошення Трампу на щорічний осінній фестиваль республіканців в його рідному штаті Вісконсін, запросивши натомість Пенсі, але той відмовився.

Трамп, у свою чергу, заявив, що не відмовиться від передвиборної гонки, але вибачився за невдалі висловлювання.

"ЗМІ та істеблішмент шалено хочуть прибрати мене, але я ніколи не вийду з гонки і не підведу моїх прихильників", - написав Трамп у Twitter.

В суботу дружина Трампа Меланія виступила із заявою: "Сказане моїм чоловіком я вважаю неприйнятним і образливим. Але у нього серце і розум лідера. Я сподіваюся, що люди пробачать йому, як я, і зосередяться на важливих проблемах, що стоять перед країною і світом".

Другий раунд передвиборних теледебатів між Трампом і Клінтон відбудеться в неділю у Сент-Луїсі. За даними останнього опитування, Клінтон підтримують 48% виборців, Трампа 44%.

Нагадаємо, американська газета Washington Post опублікувала аудіозапис від 2005 року, в якому Трамп розповідає про домагання до жінок. Суть деяких його заяв зводиться до того, що "будь-яка жінка доступна, якщо чоловік "зірка", і церемонитися з ними не варто".

У Голлівуді набирає обертів рух проти Трампа. Так, звернення із закликом йти і голосувати проти нього записали актори з "Месників". У кампанію проти Трампа також долучилася частина акторського складу популярного політичного серіалу "Західне крило" Аарона Соркіна. А Роберт де Ніро назвав Трампа "ганьбою для країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram