ГоловнаСвіт

У результаті авіаудару по жалобній процесії загинув мер столиці Ємену, - ЗМІ

Авіаудар забрав життя 82 осіб, ще 534 постраждали. 

У результаті авіаудару по жалобній процесії загинув мер столиці Ємену, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Мер столиці Ємену Сани Абдул-Кадір Хілал загинув у результаті удару коаліції на чолі з Саудівською Аравією по жалобній процесії в Ємені.

Про це повідомляє РІА Новини з посиланням на The New York Times.

Раніше в уряді повстанців повідомили, що авіаудар забрав життя 82 осіб, ще 534 постраждали. За словами заступника глави відомства Нассера аль-Арглі, число жертв може зрости.

Авіаудар, завданий коаліцією, припав по залі, в якій проходила поминальна церемонія у зв'язку зі смертю батька глави МВС в уряді повстанців.

Офіційний представник повстанців у Сані Мохаммед Абдул-Салам заявив, що авіаудар по жалобній процесії став черговим актом геноциду з боку коаліції.

Столиця Ємену Сана перебуває під контролем повстанців-хуситів, позиції яких з 2015 року атакують ВВС арабської коаліції на чолі з Саудівською Аравією, яка виступає на стороні уряду.

Коаліція вже не раз завдавала авіаударів, які призводили до масової загибелі мирних жителів. Так, у жовтні минулого року коаліція зробила бомбардування по весільній церемонії, у результаті чого загинула 51 людина. У вересні минулого року кілька снарядів були скинуті на два весільних шатра - загинуло понад 130 осіб, більшість із них жінки й діти. Коаліція арабських країн заперечує свою причетність до цих авіаударів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram