ГоловнаСвіт

Штайнмаєр: нинішня ситуація небезпечніша, ніж "холодна війна"

Раніше Москва і Вашингтон знали, де проходять їхні "червоні лінії", і поважали їх.

Штайнмаєр: нинішня ситуація небезпечніша, ніж "холодна війна"
Штайнмайер на заседании ОБСЕ
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що нинішня ситуація небезпечніша, а відносини між США і Росією гірші, ніж за часів "холодної війни".

"Причин конфлікту між РФ і США стає все більше. Здається, що зникає остання довіра. Якщо так піде і далі, ми повернемося в часи конфронтації між двома найбільшими країнами", - сказав він в інтерв'ю Bild в суботу.

Порівнювати ситуацію з часами "холодної війни" невірно, переконаний голова українського МЗС.

"Те, що відбувається зараз, ще небезпечніше. Раніше світ було розділено на дві частини, але Москва і Вашингтон знали, де проходять їхні "червоні лінії", і поважали їх". Актуальні регіональні конфлікти і вплив великих країн, що все зменшується, роблять світ для політиків "набагато більше непередбачуваним", - вважає Штайнмаєр.

Міністр закликав США і Росію до продовження діалогу та спільних зусиль щодо припинення військових дій у Сирії.

Нагадаємо, що в останні дні відносини між США і Росією сильно погіршилися. Росія призупинила дію угоди зі США про утилізацію плутонію, зіславшись на нібито "недружні дії США", а потім припинила співпрацю зі США в наукових дослідженнях в ядерній та енергетичній сферах.

Американці своєю чергою оголосили про припинення контактів з Росією щодо Сирії, а потім звинуватили Росію у втручанні у вибори президента США.

Джерело - "Німецька хвиля".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram