ГоловнаСвіт

У Туреччині обезголовили сирійського біженця-гея

На вбитого і раніше нападали

У Туреччині обезголовили сирійського біженця-гея

У Туреччині невідомі обезголовили і понівечили тіло чоловіка-гомосексуаліста з Сирії.

Про це повідомляє BBC.

Тіло загиблого виявили його друзі неподалік від їхнього будинку в центрі Стамбула ще 25 липня. Вони розповіли ВВС, що Мухаммад Вісам Санкарі приїхав до Туреччини у 2015 році, втікаючи від війни на батьківщині.

За повідомленнями правозахисної групи Kaosgl.org, чоловік намагався виїхати в третю країну, оскільки боявся за свою безпеку. П'ять місяців тому на Мухаммада вже нападали - тоді його викрали, побили і зґвалтували. "Ми скаржилися в поліцію, але це ні до чого не привело", - розповів один із приятелів загиблого.

Ще один друг Мухаммада звинуватив ООН в тому, що організація робить недостатньо для захисту геїв у Туреччині. "Мені погрожують телефоном. Не важливо, турок ти чи сирієць, якщо ти гей - ти мішень. Вони хочуть від тебе сексу, і якщо ти не погоджуєшся, вони все одно не відстають. Хто наступний" - розповів чоловік.

Поки що у справі про вбивство нікого не заарештували.

У Туреччині живе понад мільйон біженців із Сирії, які тікають від громадянської війни. Багато хто вважає, що їхні права в Туреччині не захищають належним чином, особливо від цього страждають сексуальні меншини. Правозахисники зазначають, що останнім часом у консервативних ЗМІ Туреччини закиди до представників ЛГБТ-спільноти відбуваються значно частіше. Хоча турецький закон не забороняє гомосексуалізм, за словами аналітиків, у країні поширена гомофобія.

Нагадаємо, в червні турецька поліція використовувала гумові кулі і сльозогінний газ, щоб розігнати гей-активістів, які намагалися провести ЛГБТ-акцію попри заборону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram